DAF 95 XF, 1e GENERATIE
KLIK OP DE FOTO VOOR EEN VERGROTING

DAF 95 XF (1E GENERATIE)

BEGIN 1997 WERD DE DAF 95 XF IN PRODUCTIE GENOMEN, IN DE TYPES FA EN FT. HIERBIJ SPEELDE DE WENS VAN DE CHAUFFEUR EEN GROTE ROL. MAAR OOK DE KOSTEN VOOR DE TRANSPORTONDERNEMING WAS ╔╔N VAN DE SPEERPUNTEN. DEZE NIEUWE DAF WERD GE¤NTRODUCEERD IN BRUSSEL, TIJDENS DE AUTOSALON VAN BRUSSEL (EEN BEURS VERGELIJKBAAR MET DE VRACHTWAGEN-RAI IN AMSTERDAM).

DE BUITENKANT VAN DE TRUCK HEEFT EEN NIEUW GEZICHT GEKREGEN. DEZE TRUCK HEEFT DRIE CABINE-TYPES, DE COMFORT-CAB, DE SPACE-CAB EN DE SUPER-SPACE-CAB.

DAF HEEFT OOK EEN NIEUW CABINE-INTERIEUR ONTWIKKELD. HIERDOOR HEEFT DE CHAUFFEUR MEER RUIMTE, EEN BETER ZICHT OP HET DASHBOARD, EN EEN ERGONOMISCHE WERKPLEK.

GEHEEL IN LIJN MET DE BEWEZEN DAF-FILOSOFIE WERD DE NIEUWE MOTOR EEN 12,6-LITER-ZESCILINDER IN LIJN MET TURBO EN INTERCOOLING. EEN HYPERMODERNE KRACHTBRON MET 24 KLEPPEN-TECHNIEK, LEVERBAAR IN DRIE VERMOGENSVARIANTEN: 381, 428 EN 483 PK, EN VOOR TOEPASSINGEN IN HET HOOGSTE VERMOGENSSEGMENT WORDT DOOR DAF GEBRUIK GEMAAKT VAN DE CUMMINS 14 LITER-ZESCILINDER IN LIJN, MET EEN HOOGSTE VERMOGEN VAN 530 PK.

LATER VOLGDEN DE 6X2 VARIANTEN. IN HET BEGIN VAN 1998 VOLGDEN TYPES ALS DE 6X4, 8X4, DE LOW DECK TREKKERS EN DE (GROOT) VOLUME.

DE MODELLEN ZIJN NIET TE KOOP, HET ZIJN MODELLEN UIT EIGEN VERZAMELING

FOTO'S GEMAAKT DOOR WR NIJHOLT