DAF 95 XF LIMITED EDITION

Luxe en entertainment krijgen nieuwe dimensiE

 

Uitgerust met alle denkbare luxe, stelt de gelimiteerde, exclusieve versie van DAF's topmodel 95XF ontegenzeglijk nieuwe normen. Er worden er in 2002 slechts tweehonderd van gebouwd, van deze bijzondere Limited Edition. Een truck voor de liefhebber, af-fabriek uitgerust met onder andere beige lederen bekleding, met een audio- en DVD-installatie die in een riante huiskamer niet zou misstaan,maar ook met een zij-zicht-camera en een geavanceerd navigatiesysteem.

 

Topklasse

 

Met de nieuwe 95XF Limited Edition, richt DAF zich voornamelijk op de zogenoemde eigenaar-chauffeur, de eigen rijder, voor wie uitsluitend het beste goed genoeg is. Bij binnenkomst in de cabine valt het oog meteen op de beige lederen bekleding van de super luxe stoelen en op een vloerbedekking en interieurpanelen die in dezelfde chique kleuren zijn uitgevoerd. Samen met de metaalkleurige afwerking van het dashboard en het lederen stuurwiel bezorgt dit het interieur een uitermate prestigieuze uitstraling, die regelrecht een link legt met de topklasse limousines onder de personenauto's.

 

Multimedia

 
Om het comfort van deze Limited Edition nog verder te verhogen, is de uitrusting gecompleteerd met een 'high end' multimediasysteem, dat in samenwerking met Pioneer samengesteld werd en af-fabriek gemonteerd wordt. Boven de voorruit bevindt zich een 6,5" kleurenscherm dat de bestuurder informatie geeft van het satelliet navigatiesysteem, maar waarop hij of zij, als de truck op de handrem staat, ook televisie of een DVD-film kan bekijken. En wanneer tijdens het rijden de richtingaanwijzer naar rechts wordt gezet, verschijnt op het scherm automatisch het beeld dat de standaard zij-zicht-camera registreert over hetgeen er rechts van de auto gebeurt. De dode hoek die daar normaal gesproken bestaat, wordt daardoor opgeheven. Televisie of een DVD-film kunnen overigens ook bekeken worden op het wat grotere, 8" scherm dat zich in de slaapcabine bevindt. Een magnifieke geluidskwaliteit wordt gegarandeerd door een zes-luidsprekerssysteem dat gekoppeld is aan een superieure CD-Tuner. Deze CD-Tuner, met MP3 functionaliteit, is al voorbereid voor een DAB ontvanger en bestuurt de 12 CD wisselaar. Klik hier voor een kort overzicht van de multimedia apparatuur.

 

 

Varianten

 
Alle chassis- en motorvarianten van de 95XF Super Space Cab zijn als Limited Edition leverbaar. Keuze bestaat er dus onverminderd uit de 12,6 liter zescilinder turbodieselmotor met vermogens van 280 kW/381 pk, 315 kW/428 pk, 355 kW/483 pk en 390 kW/530 pk.

De productie van de Limited Edition start in de loop van april 2002.

COPYRIGHT DAF TRUCKS 2005-2008