De nieuwe daf cf serie

FOLDER DAF CF, KLIK OP DE FOLDER OM HEM TE LEZEN

DE NIEUWE DAF CF-SERIE-WINNAAR OP ALLE FRONTEN

De DAF CF-serie heeft een geweldige reputatie verworven, zowel onder vervoerders als bij chauffeurs. Vanwege zijn stoere en toch stijlvolle vormgeving, de ruime en comfortabele cabine met makkelijke in- en uitstap, zijn fantastische rijeigenschappen, superieure efficiency en bewezen duurzaamheid en bedrijfszekerheid.

De DAF CF-serie is een winnaar op alle fronten. Hoe kun je zoín topproduct nog verder verbeteren en tegelijkertijd de operationele kosten verder verlagen? Dat was de uitdaging voor DAFís ontwikkelingsteam en vormgevers. En zoals altijd, zijn zij er ook nu weer in geslaagd om de beste nog beter te maken: De nieuwe DAF CF-serie.

De aanpassingen aan het exterieur zijn subtiel, om de nog maar enkele jaren geleden geÔntroduceerde CF niet meteen te dateren. Toch maken de nieuwe spiegels, als optie leverbaar in cabinekleur, de cat-eye combilampen en de gedistingeerde aluminium strip op de ondergrille het moderne design van de CF nog mooier.

ROYALE DEUROPENING EN LAGE CABINEVLOER VOOR EEN MAKKELIJKE INSTAP NAAR EEN RUIM EN STIJLVOL INTERIEUR MET WARME CAMEL KLEUREN EN ALLEEN DE BESTE MATERIALEN EN AFWERKING.

uitnodigenD interieur

De aanpassingen aan het interieur zijn minder subtiel. Net als de nieuwe XF105 kreeg de CF een geheel nieuw interieurontwerp. Rustige camel kleuren,  mooie materialen en een schitterende afwerking zorgen voor een warm en praktisch interieur: het nieuwe dashboard met een modern instrumentarium en drie DIN-openingen voor montage van de radio en bijvoorbeeld het display van een navigatie- of camerasysteem. Het prettig in de hand liggende stuurwiel met als optie geÔntegreerde schakelaars en airbag. Alle schakelaars en hendels goed binnen handbereik.

Aan alles is te zien dat de chauffeur centraal stond bij de ontwikkeling van het interieur. Bovendien is de bediening van de optionele AS-Tronic versnellingsbak naar de stuurkolom verhuisd, waardoor de  motortunnel vrij is voor meer bewegingsruimte en een makkelijke doorstap in de cabine. Alles bij elkaar biedt de nieuwe CF een stijlvol en vooral ook praktisch en makkelijk schoon te houden interieur.

NET ALS DE NIEUWE XF 105 KREEG DE CF EEN GEHEEL NIEUW INTERIEURONTWERP.

DE NIEUWE CF KREEG EEN PRACHTIG NIEUW INSTRUMENTARIUM, AFKOMSTIG VAN DE XF105. STIJLVOL EN PRAKTISCH, EENVOUDIG TE BEDIENEN EN AF TE LEZEN.

NIEUWE MOTOREN

 

De nieuwe CF biedt keus uit een compleet nieuwe serie motoren, gekenmerkt door een tot 4% lager brandstofverbruik.

De CF65 kreeg de nieuwe 6,7 liter PACCAR GR zescilinder lijnmotor met vermogens van 220 tot 280 pk en koppels van 850 tot 1.020 Nm. Dankzij toepassing van hogedruk common rail dieselinspuiting en SCR uitlaatgasnabehandeling, voldoet de nieuwe PACCAR GR-motor aan de Euro 4 emissie-eisen. Zonder roetfilter!

De CF75 kreeg de nieuwe 9,2 liter PACCAR PR-motor, met keus uit vermogens van 250, 310 of 360 pk en koppels van respectievelijk 1.050, 1.275 en  1.450 Nm. De nieuwe DAF CF85 wordt aangedreven door de geheel nieuwe 12,9 liter PACCAR MX- motor uit de XF105. Er is keus uit motorvermogens van 360, 410, 460 en 510 pk met maximale koppels van 1.775 tot maar liefst 2.500 Nm!

Dankzij toepassing van DAF SCR Technologie zijn de 9,2 liter PR-motor en de 12,9 liter MX zowel leverbaar in Euro 4- als in Euro 5-uitvoering. En dankzij het hogedruk SMART inspuitsysteem is bovendien geen roetfilter nodig.

Drie motoren voor drie vermogensklassen, maar allemaal ontwikkeld op basis van dezelfde filosofie: het bieden van de hoogste efficiency, betrouwbaarheid en duurzaamheid voor de klant en comfortabele rijeigenschappen voor de chauffeur.

cf chassis

Het chassis is geheel vlak, wat de opbouw van de carrosserie vereenvoudigt. De CF serie beidt een grote keus aan chassisuitvoeringen, geschikt voor de meest uiteenlopende transporttoepassingen.


daf scr technology for a bright feature

De nieuwe DAF CF voertuigen zijn voorzien van ĎSelective Catalytic Reductioní, inmiddels beter bekend als SCR, om Euro 4 en Euro 5 emissiewaarden te realiseren. SCR is de beste en op dit moment de enige technologie om niet alleen de Euro 4-, maar ook de toekomstige Euro 5-normen te halen. SCR-technologie is simpel, betrouwbaar en efficiŽnt. SCR is immers een uitlaatgasnabehandelingsysteem, dat de meest optimale en dus zuinige afstelling van de motor mogelijk maakt. Geen wonder dan de meeste Europese truckfabrikanten voor SCR hebben gekozen.

En DAF SCR-Technologie biedt nog meer. DAF introduceert met DAF SCR-Technologie ook een compleet nieuwe generatie PACCAR motoren. Met een geoptimaliseerd verbrandingsproces voor een toonaangevend laag brandstofverbruik en optimale prestaties, duurzaamheid en betrouwbaarheid. De ideale basis voor lage operationele kosten en een hoge restwaarde.

Hoe werkt SCR?
SCR is eenvoudig en effectief. In principe bestaat de installatie voor uitlaatgasnabehandeling uit een katalysator, een doseringseenheid en een AdBlue tank, met een inhoud die voldoende is voor de actieradius van de brandstoftank. De uitlaatgassen worden door de katalysator geleid, waarbij AdBlue wordt  toegevoegd. Door een chemisch proces worden de stikstofoxiden in de uitlaatgassen omgezet in stikstof en waterdamp. Het AdBlue verbruik bedraagt niet meer dan zoín 0,5 tot 1,5 liter per 100 km, afhankelijk van het voertuigtype.

De SCR-installatie is compact geconstrueerd, zodat voldoende vrije ruimte aan het chassis overblijft voor grote brandstoftanks, kraanpoten en andere toebehoren.

Afhankelijk van het voertuigtype zijn AdBlue tanks leverbaar met een inhoud van 26 liter, 45, 60 of 75 liter. Dit betekent in de praktijk dat nooit vaker AdBlue hoeft te worden getankt als diesel.

COPYRIGHT © TEKST & FOTO'S 2007-2008 DAF TRUCKS N.V. MET DANK AAN DAF TRUCKS