DE NIEUWE DAF 95 XF 105 SERIE

FOLDER DAF 95 XF 105, KLIK OP DE FOLDER OM HEM TE LEZEN

DAF XF 105 DE NIEUWE NORM

Geen revolutie maar evolutie. Dat was het uitgangspunt voor de exterieurstyling van DAF’s nieuwe topmodel. Het DAF Design Center gaf de XF105 een verrassend eigen uitstraling, met behoud van de markante stijlelementen van de succesvolle XF95.

De meer geprononceerde ondergrille, die diep doorloopt in de nieuw gestileerde stalen bumper, de strakker vormgegeven bovengrille, de nieuw ontworpen spiegels en het geheel nieuw gestileerde Super Space Cab dak maken de XF105 tot een unieke verschijning. Stoer en vriendelijk tegelijk. De als extra leverbare heldere Xenon koplampen, de markante combilampen in de bumper en de geļntegreerde verstralers in het Super Space Cab dak geven de XF105 helemaal een eigen gezicht.

XF 105 EXTERIEURSTijLING

Het geheel nieuw gestileerde Super Space Cab-dak met geļntegreerde verstralers en de nieuw ontworpen spiegels maken de XF105 tot een unieke verschijning.

De meer geprononceerde ondergrille loopt diep door in de nieuw gestileerde stalen bumper. De als extra leverbare heldere Xenon koplampen en markante cat-eye combilampen geven de XF105 een eigen gezicht. 

DAF INTERIEUR DESIGN

De XF105 zet een totaal nieuwe standaard op gebied van interieurdesign. Een nieuwe standaard in toegepaste materialen en kleuren, in ruimte en de benutting ervan, in kwaliteit, afwerking en ergonomie.

Van de fraaie deurbekleding tot het moderne instrumentenpaneel. Van de logisch geplaatste hendels en schakelaars tot het prettig in de hand liggende stuurwiel of de wegklapbare versnellingspook. Van de vele slimme opbergmogelijkheden tot de amberkleurige indirecte nachtverlichting over de volledige vloer en in de centrale opbergbak.

In alles toont het interieur van de XF105 dat de chauffeur bij het ontwerp centraal heeft gestaan. Tot in de kleinste details is rekening gehouden met de wensen en werkomstandigheden van de chauffeur. Zorgvuldig gekozen kleurcombinaties geven het interieur bovendien een ambiance die het werken en leven in de cabine extra aangenaam maakt. 

DAF INTERIEUR

Neem plaats in de comfortabele stoel achter het lekker in de hand liggende stuurwiel en het wordt meteen duidelijk dat veiligheid en bedieningsgemak een hoge prioriteit hebben gehad bij de ontwikkeling van de XF105

Het nieuw ontworpen stuurwiel is als optie leverbaar met airbag en geļntegreerde, verlichte schakelaars voor de bediening van onder andere cruise control, down hill speed control en telefoon.

Andere belangrijke bedieningsfuncties, inclusief die van de AS-Tronic versnellingsbak, zijn aan de stuurkolom te vinden. 

Schakelaars op het dashboard, maar ook die van de vier grote spiegels en de raambediening op de portierconsole, zijn van binnenuit verlicht. De bediening van het verwarmings- en ventilatiesysteem met automatische temperatuurregeling (ATC) zit goed binnen handbereik.

In het dashboard zijn onder elkaar drie DIN-slots aanwezig, zodat behalve een audio-installatie ook de display van een navigatiesysteem of boordcomputer goed in het zicht kan worden gemonteerd

Centraal op het moderne instrumentenpaneel is de informatiedisplay te vinden, waarop belangrijke voertuiginformatie wordt weergegeven

DAF INTERIEUR

Dankzij de sterk verlaagde motortunnel biedt de XF105 royaal stahoogte, zowel in de Super Space Cab als in de Space Cab

Doordat de versnellingspook wegklapbaar is en in de AS-tronic versie zelfs helemaal ontbreekt, kan makkelijk vanachter het stuur naar de slaapcabine worden gelopen en heeft de chauffeur optimale bewegingsvrijheid

De nieuw ontworpen slaapruimte biedt twee royale bedden, waarvan het onderste ook als zitbank dienst doet.

Het bovenbed is comfortabel bereikbaar via een wegklapbare aluminium ladder met extra brede treden.

Een nieuw easy-lift ophangsysteem zorgt ervoor dat het bovenbed makkelijk is op te klappen. De mogelijkheid om er een handdoek aan op te hangen illustreert dat DAF de wensen van de chauffeur als geen ander kent. 

Onder het bed is plaats voor royale opberglades met de mogelijkheid van een koelkastlade met een inhoud van 45 liter, waarin zelfs grote flessen rechtop kunnen staan.

Een flessenhouder zit makkelijk bereikbaar naast de chauffeursstoel. 

XF 105 CHASSIS

  Door de luchttanks en remcomponenten aan de binnenzijde van het chassis te construeren, is ruimte beschikbaar voor extra grote brandstoftanks. Zo kan de XF105 worden geleverd met een totale tankcapaciteit van 1.500 liter. DAF levert zowel stalen als aluminium brandstoftanks.

De AdBlue tank voor de SCR DeNOx-installatie is leverbaar met een inhoud van 50 of 75 liter. Deze laatste is goed voor een actieradius van zo’n 4.500 kilometer. Op het instrumentarium is naast de gebruikelijke brandstofmeter ook een aparte meter aanwezig voor de AdBlue tank.

Door de luchttanks en remcomponenten aan de binnenzijde van het chassis te construeren, is ruimte beschikbaar voor extra grote brandstoftanks.

De XF105 kan worden geleverd met een totale tankcapaciteit van 1.500 liter. DAF levert zowel stalen als aluminium brandstoftanks.

De AdBlue tank voor de SCR DeNOx-installatie is leverbaar met een inhoud van 50 of 75 liter. Deze laatste is goed voor een actieradius van zo’n 4.500 kilometer. Op het instrumentarium is naast de gebruikelijke brandstofmeter ook een aparte meter aanwezig voor de AdBlue tank

PACCAR MX MOTOR

    De nieuwe 12,9 liter PACCAR MX-motor, ontwikkeld en geproduceerd bij DAF Trucks in Eindhoven, biedt in eerste instantie vermogens van 410 pk (300 kW) tot 510 pk (375 kW) met enorme koppels van 2000 tot 2500 Nm. Later volgt nog een versie met een maximaal vermogen van 560 pk of 410 kW.

De geheel nieuw ontwikkelde zescilinder combineert geweldige prestaties met een gunstig brandstofverbruik.

Toepassing van hoogwaardige materialen, zoals Compact Graphite Iron voor cilinderblok en -kop en verregaande integratie van functies resulteren in grote betrouwbaarheid en duurzaamheid

Het inlaatspruitstuk is in de cilinderkop geļntegreerd en het oliefilter, -thermostaat en oliekoeler zijn in één oliemodule samengebracht.

De krachtige geļntegreerde decompressierem van de MX-motor heeft een maximaal remvermogen van 325 kW, waarvan maar liefst 200 tot 250 kW beschikbaar in het praktische toerengebruiksgebied. Dat is optimaal comfort in de afdaling, helemaal wanneer tevens wordt gekozen voor de aan de cruise control gekoppelde down-hill speed control.

Het unieke SMART injectiesysteem zorgt er samen met de katalysator techniek voor dat de PACCAR MX-motor zonder roetfilter aan de stringente Euro 4 en Euro 5 emissie-eisen voldoet.

COPYRIGHT © TEKST & FOTO'S 2007-2008 DAF TRUCKS N.V. MET DANK AAN DAF TRUCKS