INTRODUCTIEPAGINA

OVER W.R. NIJHOLT:  

SINDS RUIM 30 JAAR VERZAMEL IK ALLES WAT MET DAF TE MAKEN HEEFT. HET "VIRUS" HEB IK OPGELOPEN TOEN IK EEN MODELLETJE VAN EEN DAF 44 SEDAN VAN MIJN OUDERS KREEG, OP 15 APRIL 1975. VANAF DIE DAG WILDE IK NIKS ANDERS MEER DAN DAF-MODELLEN. MIJN VERZAMELING IS SINDS DIE DAG UITGEGROEID TOT 400 MINIATUREN. HIERVAN IS HET GROOTSTE DEEL ZELFBOUW, OMDAT ER VAN ENKELE TYPES GEEN MODEL TE VINDEN IS.

DE MEESTE MODELLEN ZIJN GEBOUWD OP EEN TEKNO-BASIS, OMDAT DE MODELLEN VAN TEKNO NATUURGETOUW EN GEDETAILLEERD ZIJN. ENKELE MODELLEN, WAARONDER DE 3300-SERIE, ZIJN GEBOUWD OP EEN BASIS VAN LION CARS. HET GROOTSTE VERSCHIL TUSSEN DE MODELLEN VAN LION CARS EN TEKNO, ZIT IN HET BESTURINGSSYSTEEM. BIJ TEKNO KAN HET MODEL, NET ALS IN HET ECHT, STUREN, IN TEGENSTELLING TOT DE MODELLEN VAN LION CARS.

 

DE MODELLEN DIE IK GEBOUWD HEB, ZIJN TE BEWONDEREN OP DIVERSE SHOWS EN BEURZEN, VERSPREID DOOR HET HELE LAND. VOOR INFORMATIE HIEROVER, KUNT U EEN E-MAILTJE STUREN, OF IN ONZE AGENDA KIJKEN.

ONDER DE BEURZEN DIE IK IN HET VERLEDEN HEB GEDAAN, WAS EEN SHOW-RUILBEURS IN CULEMBORG. DEZE BEURS WERD GEORGANISEERD DOOR JOHN VINK VAN JAVI MODELTRUCKS. DEZE BEURS WERD GEHOUDEN IN HET PARTYCENTRUM DE LANTAARN. TIJDENS DE BEURS DIE WERD GEHOUDEN OP 24 NOVEMBER 2000, HEB IK MET MIJN MODELLEN EEN DERDE PRIJS GEWONNEN.    

EEN ANDERE FABRIKANT VAN MINIATUREN VAN DAF IS CORGI UIT ENGELAND. DEZE MODELLEN ZIJN BIJZONDER NATUURGETROUW GEBOUWD, TOT IN DE KLEINSTE DETAILS.

JOHAN VAN DEN BERG  PATRICIA