Roel bottema dagen

KLIK OP DE FOTO VOOR EEN VERGROTING

Verslag show te Oldeholtpade 20 & 21 Augustus 2005

Roel Bottemadagen

De pret begon voor ons al op zaterdag 13 augustus, toen de cabine in wolvega aankwam.

We zijn op maandag 15 augustus begonnen met het klaarmaken van de cabine. de werkzaamheden bestonden uit het poetsen van de cabine, het inbouwen van apparatuur en instrumenten, en het leggen van tapijt. dit alles om de cabine een realistische uitstraling te geven. deze voorbereidingen hebben we gedaan op maandag, dinsdag en donderdag, met veel gelach, maar ook met serieus overleg.

op vrijdag zijn we ís ochtends begonnen met het inpakken van de benodigdheden voor de show, waarbij we ook weer veel pret hebben gehad. na het inladen van de aanhanger, hebben we deze eerst naar het terrein gebracht. daarna was het tijd voor het transport van een daf 33, die in de stromende regen op de auto-ambulance is gezet. ook het transport van de daf 95-cabine werd goed geregeld. Aangekomen op het terrein hebben we eerst de daf 33 in de tent gezet, waarna we de rest er in hebben gezet. voor de radarbeelden van de buien van vrijdagmiddag, waaruit 7 mm water viel, zie de radar hieronder.

Na een lange dag van hard werken, veel lol en een stevige bui, was de opbouw klaar.

Zaterdag zijn we vroeg naar het feestterrein gegaan, om de autootjes op de tafel te zetten, en de laatste dingetjes te doen. Het weer was goed, en er was veel belangstelling.

vooral de cabine was erg in trek, zodat we daar vaak bij waren. ook de modelletjes van het team van blik op de weg trokken veel bekijks. we kregen veel complimenten over de opstelling. ongeveer een half uur voor afloop begon het jammer genoeg te regenen. ondanks alles hebben we een mooie eerste dag gehad! de buien van zaterdagmiddag en de nacht, waaruit 6 mm water viel, kunt u zien op de radarbeelden hieronder.

we begonnen zondag met natte voeten, na hevige regenbuien. gelukkig hadden we voorzorgsmaatregelen genomen, die goed werkten. uit de kuilen die we gegraven hadden, zijn in totaal 6 emmertjes water geschept. gelukkig regende het niet meer, waardoor er veel publiek op het evenement afkwam. de cabine was weer erg in trek, en werkte vooral op kinderen als een magneet. Degenen die in de cabine gekeken hebben, waren vol lof over de inrichting ervan, onze opstelling, en onze uitleg. na een mooie, maar drukke dag hebben we de spullen weer ingepakt, en was het tijd om weer naar huis te gaan.

het was een geweldig geslaagde jubileumshow, waar we met goede herinneringen op terug kunnen kijken.

Bedrijven die deze cabine mede mogelijk hebben gemaakt:  

Vierhouten Pallets BV DAF museum Eindhoven
DAF Oldtimer Truck Club Titan Aanhangers
Kraay aanhangers Mesterbeld DAF-sloperij
DAF Nederland Cosmo Trucks Heerenveen
Van Winkoop Cosmo Trucks Harderwijk
DAF Nijkerk Diepvriesveem Wolvega
LFY belettering Automobielbedrijf J.H. Mos
borent heerenveen
EN DE CHAUFFEURS DIE ONS BIJ HET TRANSPORT GEHOLPEN HEBBEN

langs deze weg willen wij iedereen die deze caBINE MEDE MOGELIJK HEEFT GEMAAKT HARTELIJK BEDANKEN!